Verdwenen geld zou reden zijn voor urenlange gijzeling moeder en kinderen

ALMERE • Ma 16 november 2020 | 12:58 • Maandag 16 november 2020 | 12:58

In de rechtbank in Amsterdam is het proces begonnen tegen vijf verdachten van een gijzeling in Almere. Met oud en nieuw werd een vrouw uit Amsterdam vastgehouden in een woning in de wijk Nobelhorst in Almere. De vrouw en haar kinderen zijn op nieuwjaarsdag door een zwaarbewapend team van de politie bevrijd.

De reden van de gijzeling is volgens het slachtoffer de verdwijning van een grote som geld. Ze zegt dat ze het geld heeft zien liggen bij een verdachte. Korte tijd later was het verdwenen. Meerdere mannen verdenken de vrouw ervan dit geld te hebben gestolen.

De verdachten wilden antwoorden van de vrouw over dit verdwenen geld. Ze werd vorig jaar samen met haar twee kinderen tijdens oud en nieuw ontvoerd uit een woning in Amsterdam. Ze werd vastgehouden in een woning in Nobelhorst. Daar heeft ze volgens haar advocaat 26 uur vast gezeten.

Geslagen met een wapen
Het slachtoffer heeft verklaard dat zij en haar twee kinderen los van elkaar zijn meegenomen door meerdere verdachten. In Almere aangekomen moest ze volgens haar op een barstoel zitten. Daar moest ze het hele verhaal vertellen over het verdwenen geld. Ze zei daar niks van te weten.

Ze vertelt dat ze toen meerdere keren met een wapen werd geslagen. De verdachten ontkennen dat. Er zou wel wat heen en weer geduwd zijn, waarbij een van de verdachten meerdere keren het slachtoffer heeft geraakt. Haar neus werd geraakt en begon te bloeden. Het bloed viel op de grond en volgens een verdachte is daar later een wapen in gevallen.

Volgens een van de verdachten had het slachtoffer zelf gevraagd om haar op te halen in Amsterdam. Ze had daarover een berichtje gestuurd via Snapchat waarin ze gezegd zou hebben te willen praten. Het slachtoffer zou ook zelf hebben gevraagd om haar naar Almere te brengen. Volgens de verdachte gaat het dan ook niet om gijzeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel