Politie pakt 'mobiele bandieten' in supermarkt

DRONTEN • Ma 16 november 2020 | 13:54 • Maandag 16 november 2020 | 13:54

De politie heeft afgelopen vrijdag in Dronten twee mannen uit Wit-Rusland op heterdaad betrapt bij de diefstal van verzorgingsproducten.

Het duo werd gesignaleerd in een gehuurde auto die in de politiesystemen gesignaleerd stond voor 'mobiel banditisme'. Het gaat dan om rondtrekkende internationale criminele bendes. Agenten volgden de auto naar Dronten, waar de twee inzittenden een supermarkt binnenliepen.

Het duo, van 39 en 40 jaar, stopte daar verzorgingsproducten in hun jassen en verliet de winkel zonder te betalen. Ze werden bij hun auto aangehouden met de gestolen spullen, ter waarde van een kleine 300 euro. Eén van de twee had een vals rijbewijs.

De twee Wit-Russen stonden ingeschreven bij het AZC Ter Apel, maar verbleven daar niet meer. Ze bleken te wonen in een vakantiehuisje op een vakantiepark in Doesburg. De politie vond daar in een speciaal geprepareerde tas nog meer producten die waarschijnlijk waren gestolen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel