Petitie Gelderse Hout: "Waar zijn de wandelpaden?"

LELYSTAD • Ma 16 november 2020 | 20:59 • Maandag 16 november 2020 | 20:59

In het meest oostelijke deel van het Gelderse Hout in Lelystad zouden volgens Sandra Koek wandelpaden moeten zijn. Een bordje van Staatsbosbeheer met 'Vrij wandelen op wegen en paden' bij het bos bevestigt dat. Alleen zijn die wandelpaden nergens te bekennen. Daarom startte de Lelystedelinge een petitie.

Volgens Koek, die contact heeft gehad met Staatsbosbeheer, stond in de originele plannen voor het gebied dat er recreatiepaden zouden komen. Daarmee is ook een begin gemaakt, maar later is er toch van afgezien. Ook op een kaart van het kadaster zijn paden te zien. Nu de nieuwbouwwijk Buitenhof er staat, is er veel animo om door het bos te lopen. Koek: "Nu is er alleen een pad langs de volkstuintjes. Daar ben je wel snel op uitgekeken."

Bewoners van Buitenhof zouden volgens Koek het gebied graag gebruiken om te mountainbiken, te hardlopen of te wandelen. Koek: "Volgens Staatsbosbeheer gaan ze het aankaarten bij de gemeente. Maar dat kan allemaal lang duren. Met deze petitie hopen we dat er sneller wat aan gedaan wordt." De petitie is inmiddels 127 keer getekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel