Vijf jaar cel geëist voor gewelddadige ontvoering vrouw en kinderen

ALMERE • Di 17 november 2020 | 12:12 • Dinsdag 17 november 2020 | 12:12

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot vijf jaar geëist voor de gewelddadige ontvoering van een Amsterdamse moeder en haar twee kinderen tijdens de jaarwisseling. Zij werd in Almere vastgehouden en mishandeld, volgens de officier van justitie.

Dinsdag was de tweede dag van het proces tegen vijf verdachten: vier mannen en een 29-jarige vrouw uit Almere. Een zesde verdachte staat later terecht. Die zaak is uitgesteld omdat de advocaat van deze verdachte corona had.

De hoogste straf is geëist tegen een 23-jarige man uit Lelystad. Hij wordt door het OM gezien als de leider van het plan en degene die de grootste rol had bij de ontvoering.

Ontvoerd om verdwenen geld
Het slachtoffer zou met oud en nieuw vanuit haar woning in Amsterdam ontvoerd zijn omdat ze geld zou hebben gestolen van de 23-jarige. Hij had in de Almeerse woning een tas met 100.000 euro liggen. De vrouw had het geld zien liggen, en korte tijd later was het verdwenen.

Volgens het OM heeft de Lelystedeling de vrouw negen keer met een pistool tegen haar hoofd en knie geslagen. Ook heeft hij haar overgoten met kokend water, waardoor ze eerstegraads brandwonden opliep. Een zwaarbewapend team van de politie wist de vrouw en haar kinderen van drie en zeven jaar oud op 1 januari te bevrijden.

Man ook beschuldigd van witwassen
Bij de verdachten werden in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro aan contant geld gevonden. De Lelystedeling staat ook terecht voor witwassen, maar beweert het geld verdiend te hebben met optredens als rapper. Het OM zegt dat het geld door zware criminaliteit binnengehaald is.

Verdachten ontkennen ontvoering
Volgens de verdachten ging de vrouw op oudejaarsdag vrijwillig mee naar Almere, om een ruzie uit te praten. De verdachten ontkennen het slachtoffer te hebben ontvoerd. Een 20-jarige verdachte heeft wel toegegeven dat hij de vrouw tot bloedens toe heeft geslagen nadat een duwpartij uit de hand liep. Maar hij deed dat naar eigen zeggen met zijn handen, en niet met zijn wapen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel