Jongeren kunnen vijf sporten doen via multisportclub

ALMERE • Di 17 november 2020 | 22:34 • Dinsdag 17 november 2020 | 22:34

Om jongeren in beweging te houden, is Stichting Evenaar een multisportclub begonnen op het Clarence Seedorfplein in de Almeerse Stedenwijk. Dinsdagmiddag kreeg de stichting geld overhandigd vanuit het Stimuleringsfonds van de Almeerse Rabobank. Daardoor kunnen jongeren bij vijf verenigingen sporten zonder lidmaatschap te betalen.

Uniek is dat de trainers van de verenigingen naar het speelveldje toe komen voor de lessen, zodat de jongeren niet naar de sportclubs toe hoeven te gaan. Daardoor kunnen de buurtbewoners via de club verschillende sporten uitproberen. Jeugd van tien tot zeventien jaar kan er terecht voor voetbal, basketbal, tennis, hockey en taekwondo. De multisportclub is in september opgericht en heeft tot nu toe zo'n vijftig leden.

De Stichting Evenaar is dit project gestart om jongeren in beweging te houden. Uit cijfers blijkt dat jongeren rond de dertien uitvallen bij het verenigingsleven. Vaak vinden ze de reis lastig en willen ouders hen niet meer brengen. Ook willen ze verschillende sporten uitproberen om te ontdekken wat ze wel en niet leuk vinden.

Als het project aanslaat en het aantal leden toeneemt, zal er op termijn wel contributie worden gerekend. De stichting denkt daarbij aan ongeveer vijf euro per maand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel