Aeres-studenten: overtreding van coronaregels was incident

DRONTEN • Wo 18 november 2020 | 6:15 • Woensdag 18 november 2020 | 6:15

De overtreding van de coronaregels in en om de studentenwoningen bij de Aeres Hogeschool in Dronten was een incident. Dat zeggen de bewoners van de studentenhuizen over de veertien 'coronaboetes' die in de nacht van maandag op dinsdag werden uitgedeeld. De hbo'ers geven aan dat ze zich zo goed mogelijk aan de regels proberen te houden.

Student Lars van Beek zag dat de boetes onder meer in de buurt van zijn huis werden uitgedeeld. "Er waren gewoon een paar mensen gezellig een biertje aan het drinken. Binnen en buiten, ze liepen op en neer. Ze waren met meer dan twee." Volgens de hbo'er waarschuwde de politie dit collegejaar al meerdere keren voor de naleving van de groepsgrootte. "Voor maximaal twee personen in een huis." Van Beek zegt dat die naleving over het algemeen goed gaat. "Het is niet dat het hier een bende is. Een zootje ongeregeld dat altijd de regels overtreedt."

Faith van Disseldorp weet dat onder meer haar overburen een boete kregen voor overtreding van de coronaregels. Ook zij weet dat er meerdere keren is gewaarschuwd voor naleving van de groepsgrootte. Volgens haar was de ophef over de overtreding in de nacht van maandag op dinsdag alleen wel een storm in een glas water. "Een feest zou ik het niet noemen. Er waren wat mensen en er werd wat bier gedronken, maar dat was absoluut niet meer dan normaal. Het stelde eigenlijk niet zo heel veel voor." Volgens Van Disseldorp was er eerder in het collegejaar nog wel eens een feestje, maar is dat nu niet meer zo.

Een andere studente vindt de coronacrisis wel een uitdaging. "We zijn toch studenten en we hebben nu onze studententijd, dus ik vind wel... het is wel lastig in deze tijd." Toch geven de studenten aan dat de veiligheid in en om hun huizen en voor hun omgeving niet in het geding is. Van Beek: "We zijn hier met elkaar aan het voetballen. We komen niet zoveel bij elkaar binnen en we eten gewoon met ons huishouden." Ook Van Disseldorp vindt dat het veilig is in en om de studentenwoningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel