Coronatester op de vingers getikt door inspectie

ALMERE • Wo 18 november 2020 | 13:14 • Woensdag 18 november 2020 | 13:14

Het bedrijf Coronatestservice, met testlocaties in Almere, Utrecht en Badhoevedorp, is op de vingers getikt door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De Inspectie heeft een rapport opgesteld op basis van bezoeken aan de testlocaties en gesprekken met medewerkers.

Doordat de hygiënerichtlijnen niet gevolgd werden, ontstond er kans op kruisbesmetting tussen de afnemer van de test en de persoon die getest werd. Een inspecteur constateerde dat één testafnemer in Almere na elke test van handschoenen wisselde en haar werkblad desinfecteerde, maar haar collega gebruikte bij een groot aantal cliënten steeds dezelfde handschoenen en desinfecteerde de andere materialen die hij gebruikte niet consequent.

Daarnaast werd de handleiding van de test niet strikt opgevolgd en was de ingehuurde arts niet inhoudelijk betrokken bij het afnemen van de testen en het interpreteren van de testuitslag.

Coronatestservice krijgt twee weken de tijd om de zaken op orde te brengen, anders kan er een boete volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel