'Swipen' voor nieuwe woonwijk op het Dokter Jansenterrein

EMMELOORD • Wo 18 november 2020 | 21:02 • Woensdag 18 november 2020 | 21:02

De gemeente Noordoostpolder wil weten hoe de nieuwe woonwijk op het Dokter Jansenterrein eruit moet komen te zien. De gemeente heeft daarom sfeerimpressies laten maken. Toekomstige bewoners en geïnteresseerden mogen tot en met 2 december het kaf van het koren scheiden door te swipen.

Het oude ziekenhuis in Emmeloord wordt gesloopt en op die locatie komt een nieuwe woonwijk. De gemeenteraad stelde hiervoor afgelopen voorjaar de nota van uitgangspunten vast. Het moet een duurzame woonwijk worden met een stads karakter, vernieuwende architectuur en ruimte voor groen en natuur.

Via een internetpagina kan een vragenlijst gestart worden. De beelden kunnen worden goedgekeurd of afgekeurd door naar links of rechts te swipen of op het hartje of kruisje te drukken. Deelnemers kunnen ook aangeven of ze wel of geen elementen van het oude ziekenhuis willen laten terugkomen. Ook krijgen deelnemers een stuk of twintig voorbeelden te zien en mogen ze hun mening geven over de invulling van de wijk. Dat zijn bijvoorbeeld speelbossen, grasvelden of wandelroutes.

Een stedenbouwkundig bureau werkt vervolgens de plannen uit. De uitkomst van de vragenlijst nemen ze mee in het voorlopige ontwerp. Naar verwachting wordt in april 2021 het stedenbouwkundige plan besproken in de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel