Gezin in quarantaine ondersteunt open brief over corona

URK • Vr 20 november 2020 | 7:11 • Vrijdag 20 november 2020 | 7:11

Inwoners van Urk geven gehoor aan de open brief van onder meer de gemeente en de GGD om zich aan de coronamaatregelen te houden. Zo is het gezin Gnodde in quarantaine gegaan, nadat bij moeder Alice het coronavirus werd vastgesteld. De Gnoddes vinden het goed dat er met de open brief een signaal aan hun dorpsgenoten is afgegeven.

Het gezin Gnodde heeft zich sinds woensdag, na de coronabesmetting van moeder Alice, tijdelijk opgesloten in zijn woning. Echtgenoot Douwe heeft inmiddels ook klachten en wacht op de uitslag van de test die hij donderdag deed. Beiden vinden dat hun dorpsgenoten serieuzer met de coronamaatregelen moeten omgaan. Douwe: "Houd je aan de regels, zodat je vooral de kwetsbare mensen beschermt en daar wegblijft."

De Gnoddes geven aan dat de inhoud van de open brief voor hen niet opgaat. Ze zeggen dat ze de coronamaatregelen al serieus namen, voordat het virus in hun gezin de kop op stak. Alice: "In mijn beleving hebben we geprobeerd om het na te leven om de mensen een beetje op afstand te houden. Ik ging al niet naar de kerk, vrienden niet op bezoek, geen borrels met elkaar."

Met de quarantaine hoopt het gezin dat op hun dorpsgenoten afstraalt dat je het coronavirus en de maatregelen die daarvoor gelden serieus moet nemen. "Gebruik je verstand en volg gewoon die regels op." Alice Gnodde pakt het TikTokken, waarmee ze bekend is geworden door de SBS-serie Urk!, weer op als ze beter is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel