Almere telt meeste burn-outklachten van Flevoland

FLEVOLAND • Vr 20 november 2020 | 11:36 • Vrijdag 20 november 2020 | 11:36

Ruim 1 op de 5 van de werkende Almeerders heeft vorig jaar last gehad van burn-outklachten. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut TNO, in het kader van de 'week van de werkstress'. In de rest van de provincie had ongeveer dertien procent van de werkende Flevolanders last van burn-outklachten.

Daarnaast gaf zo'n twaalf procent van de Almeerders aan vaak familie- of gezinsactiviteiten te missen door het werk. In de rest van Flevoland bleek acht procent van de werkenden die activiteiten te missen.

Kosten
Volgens TNO hadden vorig jaar zo'n 1,3 miljoen Nederlanders klachten die passen bij een burn-out. De kosten van het verzuim door werkstress zijn opgelopen tot zo'n 3,1 miljard euro per jaar. Werknemers in het onderwijs, de ICT-sector en in de zorg geven het vaakst aan dat zij met behoorlijke stressklachten rondlopen.

Corona
De cijfers uit het onderzoek zijn vóór de coronatijd verzameld, maar volgens TNO lijkt het effect van thuiswerken over het algemeen beperkt. In juli gaf zo'n zeventien procent van de Nederlanders aan rond te lopen met burn-out klachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel