'Mijn eigen eenzaamheid is mijn drijfveer'

SWIFTERBANT • Vr 20 november 2020 | 16:54 • Vrijdag 20 november 2020 | 16:54

Door haar scheiding en het verlies van een baan kende ze zelf eenzaamheid. Nu is het haar drijfveer en heeft ze er zelfs haar bedrijf omheen gebouwd. Liane Wolfert uit Swifterbant richtte Bureau LWPC op, waarmee ze zich inzet voor mensen in kwetsbare omstandigheden.

"Met het projectbureau begeleiden we onder meer lokale coalities tegen eenzaamheid, zoals ZamenEén in Dronten, en verzorgen we trainingen binnen het sociale domein aan professionals, vrijwilligers, mantelzorgers en kwetsbare mensen", vat Wolfert haar werk samen.

Aandachtcentrum biedt luisterend oor
Eén van de organisaties waar Wolfert achter zit, is Open Je Hart. De organisatie is inmiddels actief in Lelystad, Dronten en Den Haag. Met Open Je Hart wil ze mensen samen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Het Aandachtcentrum is onderdeel van Open Je Hart. Het biedt een luisterend oor aan wie dat nodig heeft.

"In coronatijd hebben we het Aandachtcentrum opgeschaald. We hadden veel vrijwilligers nodig, dus ik heb verschillende bedrijven gebeld, zoals de Rabobank, met de vraag of zij mensen thuis hadden zitten die ons konden helpen. Dat hebben ze gedaan", vertelt Wolfert.

Eenzaamheid moet niet chronisch worden
Volgens Wolfert hoort eenzaamheid bij het leven. "Iedereen kent wel gevoelens van eenzaamheid, maar het moet niet chronisch worden. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is iets te veranderen", legt ze uit. "Met z'n allen kun je niet iemand minder eenzaam doen zijn. Je kunt wel vragen: ben je bereid een stapje te doen. Dan kunnen wij je helpen."

Wil je meer informatie over het Aandachtcentrum, bel dan met de hulplijn 088- 7878988. Nieuwe vrijwilligers zijn ook altijd welkom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel