Twee jongens (14) aangehouden voor afsteken zwaar vuurwerk

LELYSTAD • Za 21 november 2020 | 9:35 • Zaterdag 21 november 2020 | 9:35

De politie heeft vrijdagavond twee jongens van 14 jaar aangehouden, omdat ze met zwaar vuurwerk een prullenbak en container hebben vernield. De tieners zijn naar bureau HALT verwezen voor een taakstraf en moeten de schade die ze hebben aangericht vergoeden.

Het afsteken gebeurde bij basisschool De Meander Oost aan de Bingerden. Iemand deed daarvan een melding bij de politie. Toen de jongens de agenten zagen, zetten ze het eerst op een lopen om even later toch te stoppen. Na wat doorvragen kwam het hoge woord eruit en bekenden de jongens dat zij vuurwerk hadden afgestoken.

Ze hadden het in een prullenbak gedaan die daar uit elkaar knalde. Ook hadden ze vuurwerk in een grote container gegooid. De brandweer moest eraan te pas komen om de ontstane brand te blussen.

De politie schrijft op Facebook dat de jongens thuis zijn gebracht en dat er een goed gesprek is gevoerd met hun ouders.

Veel vuurwerkoverlast
De laatste tijd zijn er volgens politie Lelystad veel meldingen van vuurwerkoverlast. Dusdanig veel dat ze niet alle melders terug kunnen bellen. "De meldingen worden echter wel meegenomen en hebben in dit geval tot deze aanhoudingen kunnen leiden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel