Bescherming voor kleine knagers

FLEVOLAND • Za 21 november 2020 | 10:07 • Zaterdag 21 november 2020 | 10:07

De provincie wil dat kleine marterachtigen, zoals de wezel, bunzing en hermelijn, beter beschermd worden. Voortaan moet er op bouwlocaties natuuronderzoek verricht worden om te kijken of ze aanwezig zijn.

Het is vrij makkelijk te voorspellen of de roofdiertjes op een terrein zitten. Plekken waar het rommelig is, met veel takkenhopen en omgewaaide bomen zijn aantrekkelijk voor de marterachtigen. Als op zo'n locatie gebouwd gaat worden, moet een alternatief voor ze gemaakt worden. Dat kan door takkenhopen op een andere plek te maken of nestkasten te plaatsen zodat de dieren daar naar toe kunnen verhuizen.

De provincie gaat controleren of bouwers zich aan de regels houden. Er moet voor dat met de bouw begonnen wordt een onderzoek gedaan worden naar de aanwezigheid van bijvoorbeeld wezels en bunzingen. De provincie geeft dan aan wat voor maatregelen er genomen moeten worden om ze te beschermen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel