Almere weer in de race voor bouwsubsidie Rijk

ALMERE • Di 24 november 2020 | 8:18 • Dinsdag 24 november 2020 | 8:18

Almere doet samen met zeven andere gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA), weer een beroep op de Woningbouwimpuls. Het Rijk wil met die subsidieregeling het enorme woningtekort oplossen.

In de eerste subsidieronde hadden zes MRA-gemeenten zich gemeld, maar niet alle projecten kwamen toen door de selectie. Zo viel de Almeerse aanvraag voor de bouw van 1000 woningen in het centrum buiten de boot. Volgens de gemeente Almere zijn er bij die aanvraag fouten gemaakt, maar met behulp van het Rijk zijn die fouten er nu uitgehaald, waardoor de gemeente het geld waarschijnlijk wel krijgt. In februari wordt duidelijk welke gemeenten geld krijgen en hoeveel.

De MRA, waarin 32 gemeenten en de provincies Noord-Holland en Flevoland samenwerken, hoopt op 100 miljoen euro als bijdrage in de bouw van een kleine 20.000 betaalbare woningen. Die zijn verdeeld over tien projecten in Amsterdam, Almere, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum, Purmerend en Zaanstad.

Dronten ook in de race
Ook Dronten heeft, op eigen initiatief, een project opgegeven voor de Woningbouwimpuls. Het gaat om een subsidie van 4,9 miljoen euro voor de bouw van 800 woningen tussen de Handelsweg en de Lage Vaart.

Het kabinet wil met de Woningbouwimpuls jaarlijks 75.000 nieuwe woningen realiseren in stedelijke regio’s. De regeling loopt tot eind 2023 en heeft een totaal budget van 1 miljard euro. Dat wordt in etappes beschikbaar gesteld. In de eerste tranche is in totaal 290 miljoen euro toegekend. Voor de tweede ronde is 225 miljoen uitgetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel