Toch geen struikrovers actief in Stedenwijk: "Planten stonden op verkeerde plek"

ALMERE • Di 24 november 2020 | 11:02 • Dinsdag 24 november 2020 | 11:02

In de Almeerse Stedenwijk blijken toch geen dieven actief die jonge aanplant uit de gemeentepercelen stelen. Maandag meldde Omroep Flevoland dat de struiken gestolen waren, nadat een ongeruste buurtbewoner een bericht op Facebook plaatste. De omgevingsmanager van de aannemer vertelt dat haar werknemers de planten zelf hebben verwijderd.

Vorige week woensdag werden de stuiken neergezet rondom kerk De Zuiderpoort. Medewerkers van het aannemersbedrijf hadden toen vraagtekens geplaatst bij de plantensoort. Die wordt namelijk vrij groot. Toen bleek dat een fout was gemaakt, is vrijdag besloten om de planten er weer uit te halen. "Als je de planten snel verwijdert dan zijn ze nog niet geworteld. Je kan ze dan nog verwijderen zonder schade toe te brengen", vertelt de omgevingsmanager. Inmiddels staan er nieuwe planten in de gaten die de struiken achterlieten.

Buurtbewoonster Marianne van Kampen maakte zich zorgen over de verdwenen aanplant in haar wijk. Ze was ervan overtuigd dat dieven de planten hadden meegenomen. Ze maakte melding bij de gemeente Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel