Niets staat woontoren HIGHnote meer in de weg

ALMERE • Di 24 november 2020 | 11:09 • Dinsdag 24 november 2020 | 11:09

De plannen voor de woontoren HIGHnote in Almere kunnen definitief worden gerealiseerd. De gemeente Almere en gebiedsontwikkelaar AM hebben getekend voor de grondoverdracht.

De woontoren verrijst naast het stadhuis en krijgt 157 huurappartementen, verdeeld over 19 verdiepingen. Het gebouw draagt volgens wethouder Veeningen bij aan de ambities van Almere om de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad te versterken. Almere Centrum moet volgens haar een 'levendige mix van ontmoeten, studeren, wonen en werken voor Almeerders en de regio' worden.

Van de 157 startersappartementen worden 67 zogenoemde Friends-woningen. Twee personen hebben in zo'n appartement een eigen slaap- en badkamer en delen de rest van de ruimte. De bouwlocatie is al voorbereid; zo staan er al hekken en is het fietspad afgesloten. De bouw begint waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar. De oplevering moet twee jaar later een feit zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel