Verdachte van verkrachting jong meisje voelt zich onveilig in gevangenis

ALMERE • Di 24 november 2020 | 15:04 • Dinsdag 24 november 2020 | 15:04

De 20-jarige Almeerder die wordt verdacht van het verkrachten van een 13-jarig meisje, moet in de gevangenis 'vechten voor zijn leven'. Dat zei hij dinsdag in de Lelystadse rechtbank. De verdachte vroeg of hij zijn cel kon verlaten, maar de rechters vinden het daar nog veel te vroeg voor.

De Almeerder zit inmiddels vijf maanden vast. En dat valt hem enorm zwaar, vertelde hij de rechtbank. Ergens is uitgelekt dat hij vastzit voor verkrachting van een jong meisje en dat wordt hem niet in dank afgenomen door zijn medegevangenen.

Hij stelt in elkaar geslagen te zijn in de douche. Ook liep hij naar eigen zeggen twee blauwe ogen en een hersenschudding op en werd zijn been bewerkt met een spijkerpistool. De verdachte zei iedere dag te vrezen voor zijn leven. Maar van vrijlating is voorlopig nog geen sprake. De inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak staat pas voor 16 maart op de agenda. Voor die tijd moet er een psychiatrisch rapport en een reclasseringsrapport over hem worden gemaakt.

Zwakbegaafd
De jongen zou namelijk zwakbegaafd zijn met narcistische, autistische en antisociale trekken. De psycholoog die hem al wel onderzocht, vermoedt dat hij daardoor verminderd toerekeningsvatbaar is. De kans op herhaling is bovendien groot als hij geen hulp krijgt bij zijn problemen.

Het is niet alleen verkrachting waar de Almeerder van wordt verdacht. Hij zou ook iemand stiekem hebben gefilmd om haar daar later mee af te persen. Als het slachtoffer hem geen geld gaf, zou hij de seksfilmpjes openbaar maken. De officier van justitie verdenkt hem daarnaast nog van een bedreiging via Whatsapp.

Excuses
Aan de ouders van het slachtoffer van de verkrachting bood de verdachte in de rechtbank zijn excuses aan. Volgens hem is hij onschuldig. Hij wist ook niet dat ze zo jong was. "We hebben elkaar ontmoet via Instagram, dan kun je niet altijd iemands leeftijd goed inschatten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel