Rechter stelt zaak steekpartij in Parkwijk uit

ALMERE • Wo 25 november 2020 | 13:06 • Woensdag 25 november 2020 | 13:06

De rechtszaak rond een steekpartij die 18 mei in de Almeerse Parkwijk plaatsvond, kan pas in februari verder. In de Lelystadse rechtbank werd woensdag duidelijk dat nog niet alle stukken bij de rechter liggen.

De officier van justitie wacht nog op een psychologisch rapport over de verdachte. De 65-jarige Almeerder zou in een appartement aan de Gleditsiastraat twee mensen hebben neergestoken met messen, die al dan niet waren vastgebonden aan stokken. Eén slachtoffer werd daarmee geraakt in buik, nek en arm en raakte zwaargewond. Poging tot doodslag, luidt de aanklacht in dit geval. Een ander slachtoffer werd geraakt in voet en bovenbeen. Zware mishandeling, vindt de officier.

De zaak zou eigenlijk woensdag inhoudelijk worden behandeld, maar de officier gaf aan nog niet alles rond te hebben. Een deel van het proces-verbaal moet nog voor de verdachte worden vertaald en het onderzoek naar zijn psyche is nog niet binnen. De verdachte, die sinds de steekpartij vastzit, moet dus nog iets langer geduld hebben.

De politie zei in mei dat aan de steekpartij een ruzie in de relationele sfeer vooraf ging. Op 17 februari gaat de rechtszaak verder. Naar verwachting is het strafdossier dan helemaal compleet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel