Lector Aeres: ons nieuwe gebouw wordt natuurinclusief

ALMERE • Wo 25 november 2020 | 19:10 • Woensdag 25 november 2020 | 19:10

Het nieuwe schoolgebouw van hogeschool Aeres in Almere wordt een natuurinclusief gebouw. Dat wil zeggen dat in het ontwerp al rekening gehouden is met groen en natuur.

Het is één van de onderwerpen waar lector Dinand Ekkel onderzoek naar doet. Hij is betrokken geweest bij het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw, dat volgend jaar zomer klaar moet zijn. Zijn lectoraat aan de hogeschool houdt zich bezig met de groene en vitale stad, waar natuurinclusief bouwen onderdeel van uitmaakt.

Niet alleen een wand met planten
"Natuurinclusief bouwen is niet alleen een plantenwand, maar gaat over nadenken over groen in je gebouw voor de leeropbrengst en het werkplezier," legt Ekkel uit. "Het moet meer een totaalconcept zijn: planten, in combinatie met een natuurlijke uitstraling van de wanden, het plafond en de vloer."

Werken tussen het groen
Ekkel is ervan overtuigd dat we op een andere manier moeten denken over de inrichting van onder meer kantoorpanden. "Dus niet planten in een hoek van een kantoor zetten, maar tussen mensen in, recht voor je neus, zodat je kunt werken met zicht op planten."

Entree Floriade
De benedenverdieping van het nieuwe gebouw in Almere wordt straks in 2022 het openingsgebouw van de Floriade. Het herbergt de entree van het terrein. De bouw van de school is te volgen via een webcam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel