Drie Flevolanders (laag) op kandidatenlijst PvdA

FLEVOLAND • Do 26 november 2020 | 11:06 • Donderdag 26 november 2020 | 11:06

Op de PvdA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar staan drie Flevolanders. Ze komen allen uit Almere. Het gaat om Abassin Nessar, Jerzy Soetekouw en Aya Selman. Ook Loes Ypma, die korte tijd in Almere wethouder was, staat op de lijst.

Abassin Nessar is op plek 29 de hoogst genoteerde Flevolander. Hij is 35 jaar oud en begon zijn politieke loopbaan als afdelingsvoorzitter van de PvdA in Almere. Op dit moment ondersteunt hij als burgerlid de provinciale Statenfractie van de PvdA.

De partij telt op dit moment 9 zetels in de Tweede Kamer. Een periode eerder (2012-2017) waren dat er nog 38.

Twee oud-wethouders
Op plek 36 en 37 van de nieuwe kandidatenlijst staan Jerzy Soetekouw en Loes Ympa. Soetekouw was in 2018 en 2019 wethouder op het gebied van het Sociaal Domein. Hij moest noodgedwongen vertrekken toen verschillende coalitiepartijen het vertrouwen in het functioneren van de PvdA-fractie opzegden.

Aanleiding voor die collegecrisis waren onder andere de gebeurtenissen rond het vertrek van Loes Ypma. Ypma legde haar functie na anderhalf jaar neer. Ze gaf aan dat 'haar accu leeg' was en zei dat het heen en weer reizen tussen haar woonplaats Woerden en Almere een forse wissel op haar trok.

Aya Selman is de laagste genoteerde Flevolander op de lijst, ze staat op nummer 42. Selman is 27-jaar oud en raadslid in Almere.

Leden moeten nog stemmen
De PvdA-lijst wordt aangevoerd door Lodewijk Asscher, gevolgd door Lilianne Ploumen en Henk Nijboer. Tijdens het partijcongres in januari wordt de volgorde voorgelegd aan de leden. Zij mogen erover stemmen en in theorie kunnen er dus nog wijzigingen plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel