Gezwam rond de Dam gaat niet door

KRAGGENBURG • Do 26 november 2020 | 14:37 • Donderdag 26 november 2020 | 14:37

Het jaarlijkse evenement Gezwam rond de Dam gaat niet door. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Vanwege de huidige coronasituatie vinden de organisatoren het niet verantwoord om het evenement te organiseren. Het feest zou in februari volgend jaar gehouden worden.

Carnavalsvereniging de Zotte Leeuwkes organiseert het evenement al tientallen jaren in Kraggenburg. Tijdens de wedstrijd staan de deelnemers maximaal elf minuten in een ton en vermaken de zaal met ludieke grappen. Daarmee moeten de zwammers de stemmen van de jury en het publiek voor zich winnen. Dat trekt honderden bezoekers uit de omgeving.

De organisatoren hebben voor volgend jaar wel een mogelijk alternatief bedacht. Er zijn plannen voor een speciale uitzending waarin oud-deelnemers worden geïnterviewd. Die uitzending wordt op het Youtube-kanaal van de Zotte Leeuwkes geplaatst.

Met het evenement wordt de aftrap gegeven voor carnaval. Dat gaat er vanwege corona ook anders uit zien. De organisatie denkt nog na over een invulling van dat evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel