Bewoners woonzorgvoorziening Triade in quarantaine door corona

EMMELOORD • Do 26 november 2020 | 16:04 • Donderdag 26 november 2020 | 16:04

Bewoners van een woonzorgvoorziening van Triade aan de Pilotenweg in Emmeloord zitten in quarantaine. De maatregel is genomen omdat één bewoner is besmet met corona.

Op de locatie aan de Pilotenweg wonen elf mensen met een verstandelijke beperking. Degene die besmet is, zit in isolatie. Volgens Triade is dat geen groot probleem omdat die bewoner veel zelf kan, zoals eten, wassen en aankleden. Medewerkers gaan daar alleen in volledig beschermde kleding naar binnen.

De overige tien personen zitten in quarantaine en mogen tien dagen lang geen bezoek ontvangen en er is geen dagbesteding. Dat is afgelopen maandag ingegaan. Zij hoeven niet getest te worden, omdat ze geen klachten hebben.

Omdat het om mensen met een beperking gaat is het soms lastig de maatregelen uit te leggen. Zo vragen sommigen waarom ze hun medebewoners niet mogen zien terwijl ze niet ziek zijn. Maar omdat de coronatijd al lang duurt zijn de bewoners er volgens Triade ook al wel aan gewend dat er maatregelen van kracht zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel