Werkstraf geëist tegen man die ex-vriendin dreigde te doden

ALMERE • Do 26 november 2020 | 19:58 • Donderdag 26 november 2020 | 19:58

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 150 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen een 27-jarige Almeerder. De man zou zijn ex-vriendin eind maart hebben meegenomen naar een stille plek in Almere en daar hebben gedreigd haar en zichzelf te doden.

Dat gebeurde op een afgelegen terrein aan de Trekweg. Op de avond van 30 maart zou de man onder meer hebben gedreigd om bij zijn ex en bij zichzelf de polsen door te snijden met een stanleymes. Ook zou hij ter plekke emotioneel een afscheidsfilmpje voor hun kindje hebben opgenomen. De vrouw rende na een worsteling in paniek de Buitenring op. Een automobilist bracht haar naar het politiebureau.

De Almeerder ontkent
De verdachte ontkende in de rechtszaal dat hij zijn ex had bedreigd en dat hij haar en zichzelf echt iets had willen aandoen. Volgens de Almeerder was hij naar de afgelegen plek gereden om ongestoord te kunnen praten over hun relatie en een abortus die de vrouw tegen zijn wens had laten plegen. Ook ontkende hij dat hij tijdens de worsteling haar keel had dichtgedrukt. Volgens hem had hij zijn ex bij de schouders gepakt om haar te kalmeren, en waren ze toen beide gevallen.

Vrouw trekt verklaring in
De vrouw had een e-mail aan de rechtbank gestuurd, waarin ze zelf ook terugkwam op haar aangifte bij de politie. Ze zou daarbij 'te emotioneel' zijn geweest. "Hij zou me nooit wat hebben aangedaan", schreef ze aan de rechter. Ook de advocaat van de Almeerder meende dat door alle emoties bij de vrouw 'ten onrechte' het idee was ontstaan dat de man haar iets wilde aandoen. Hij benadrukte ook dat op de telefoon van de verdachte geen afscheidsfilmpje was gevonden.

De officier van justitie hield echter vast aan de eerste verklaringen van de vrouw bij de politie. "Juist die emotie toont aan hoe heftig dit voor haar is geweest", aldus de aanklaagster. Dat de vrouw in paniek en overstuur was geweest, bleek volgens haar ook uit de verklaring van de automobilist die de vrouw naar het bureau had gebracht.

In auto lagen mes en strop
De officier wees er daarnaast op dat in de auto van de verdachte een stanleymes was aangetroffen. Ook lag er een touw dat in de vorm van een strop was geknoopt. Volgens de Almeerder lagen deze spullen echter al tijden in de wagen. Het mes had hij dagelijks nodig voor zijn werk. De strop had hij ooit 'voor de lol' geknoopt 'zonder kwade bedoelingen', aldus de man.

De rechtbank doet 10 december uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel