Gebben: 'Wij organiseren niets voor jongeren tijdens jaarwisseling'

DRONTEN • Do 26 november 2020 | 20:32 • Donderdag 26 november 2020 | 20:32

De gemeente Dronten gaat tijdens de jaarwisseling niets voor jongeren organiseren. Dat zei burgemeester Jean Paul Gebben donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering na vragen van het CDA en de VVD. Beide fracties zijn bang dat het een onrustig oud en nieuw wordt door het vuurwerkverbod en de gesloten horeca. Zowel de VVD als het CDA vragen of het college van burgemeester en wethouders nadenkt over het houden van activiteiten voor jongeren.

Volgens Gebben moeten ondernemers feesten organiseren en niet de gemeente. Bovendien zou er volgens de burgemeester dan niet één feest gehouden moeten worden maar drie; in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Ook een professionele vuurwerkshow, een idee van het CDA, is volgens Gebben geen optie, vanwege het vuurwerkverbod en de vele toeschouwers op één plek.

Ondanks het vuurwerkverbod maakt de burgemeester zich toch zorgen over mogelijke vuurwerkslachtoffers. Gebben redeneert dat door het verbod mogelijk meer illegaal vuurwerk wordt afgestoken en dat er mogelijk mensen zonder ervaring carbid gaan schieten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel