Flink wat aanloop voor gratis stamppotproducten

CREIL • Za 28 november 2020 | 15:38 • Zaterdag 28 november 2020 | 15:38

In Creil werd zaterdagmorgen een 'Stamppot Drive In' georganiseerd. Inwoners konden in het centrum van het dorp gratis producten ophalen, waarmee vervolgens thuis stamppot kan worden bereid. De actie wordt georganiseerd om inwoners in coronatijd een hart onder de riem te steken.

Dit voorjaar kregen de inwoners al een bos tulpen. Na een half jaar vond Dorpsbelang Creil het weer tijd om iets van zich te laten horen. "Het is een gebaar naar de dorpsbewoners", vertelde dorpsvoorzitter Perry Bom.

Bom verwachtte niet dat inwoners van andere gemeenten massaal naar het dorp zullen komen om een graantje mee te pikken van de actie. "We vertrouwen op de goedheid van de mens", vertelde de dorpsvoorzitter. "Bovendien is Creil een kleine, hechte gemeenschap en weten we dus wel ongeveer wie er in ons dorp wonen."

De drive was open van 8.00 uur tot 12.00 uur. Behalve aardappelen en wortels konden inwoners ook een rookworst en zilveruitjes krijgen. De producten kwamen van verschillende bedrijven uit de buurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel