D66 zet Lelylijn in verkiezingsprogramma

FLEVOLAND • Vr 27 november 2020 | 16:52 • Vrijdag 27 november 2020 | 16:52

D66 gaat zich inzetten voor het aanleggen van de Lelylijn. De partij meldt dat de treinverbinding een prominente plek in het verkiezingsprogramma krijgt.

Eerder schaarden de Partij van de Arbeid en het CDA zich al achter de Lelylijn. Het spoor dat via Emmeloord van Lelystad naar Groningen moet lopen, is al jaren onderwerp van discussie. Provinciale Staten van Flevoland sloten zich vorig jaar aan bij de lobby voor de spoorverbinding. Ook gemeenten als Urk, Noordoostpolder en Lelystad proberen om de Lelylijn op de Haagse agenda te krijgen.

Eerder werd in een haalbaarheidsonderzoek van de provincie Friesland duidelijk, dat de Lelylijn dagelijks 22.500 reizigers zou gaan vervoeren. De aanleg zou tussen de 4,3 en 6,4 miljard euro gaan kosten.

Wim van Wegen van D66 Noordoostpolder is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de Lelylijn. Hij is blij dat de verbinding prominent op de agenda staat. Volgens hem wordt de verbinding tussen de Randstad en Groningen minimaal 40 minuten sneller. Ook komt de verbinding van pas bij storingen. Op dit moment is een derde van het land per trein onbereikbaar als er een storing is rond Zwolle of Meppel, omdat dit de enige verbinding naar het Noorden is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel