Markante snackbar definitief dicht

ALMERE • Zo 29 november 2020 | 17:06 • Zondag 29 november 2020 | 17:06

Vrijwel iedere inwoner van Almere Haven kent Karel's Snack Corner. Maar tot verdriet van de vele vaste klanten gaan de patat, frikandellen en berenhappen zondag voor het laatst in de frituur.

In 1995 openden Karel en Ria Busch hun snackbar. De zaak aan de Jaagmeent groeide uit tot een begrip in Almere Haven. Niet alleen vanwege de kwaliteit van de snacks die er over de toonbank gingen, maar ook omdat de eigenaren veel activiteiten in de buurt steunden.

Druppel
Drie jaar geleden overleden Karel en Ria. Zoon Dennis nam het stokje over, maar de omzet viel terug. De coronacrisis was voor hem de welbekende druppel. "Begin dit jaar dacht ik al voorzichtig aan stoppen. Toen tijdens de eerste lockdown de omzet flink terugliep, hakte ik de knoop door."

Sonja Bakker
Drie jaar geleden kwam de snackbar in het nieuws toen een reclamebord gestolen werd. Met het opschrift 'Sonja heeft hier ook genoten!' verwees Karel Busch naar afslankgoeroe Sonja Bakker, die begin deze eeuw furore maakte. "Mijn vader hield wel van een geintje", lacht Dennis. "Maar ik geloof niet dat ze hier ooit wat besteld heeft." Een bevriende zakenrelatie zorgde voor een nieuw bord.

Afsluiten van een tijdperk
De laatste dagen kwamen veel klanten afscheid nemen. "Ik kwam hier al toen mijn kinderen nog heel klein waren", aldus een vaste klant. "Mijn inmiddels studerende dochter kwam dit weekend thuis en toen ze hoorde dat Karel's Corner gaat sluiten, heeft ze me meteen hiernaartoe gestuurd. Vanavond eten we voor het laatst een patatje van Karel, we sluiten een tijdperk af."

De zaak aan de Jaagmeent is verkocht. Wat de nieuwe eigenaar ermee gaat doen, is nog niet bekend. Er komt in ieder geval geen nieuwe snackbar in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel