Provincie in gesprek met stikstofproducerende bedrijven

FLEVOLAND • Wo 2 december 2020 | 12:54 • Woensdag 2 december 2020 | 12:54

Adviseurs van de provincie Flevoland gaan de komende maanden in gesprek met bedrijven die stikstof uitstoten. De provincie wil op die manier kijken hoe de ondernemers de uitstoot van stikstof kunnen verminderen. De gesprekken zijn onderdeel van de Flevolandse Aanpak Stikstof, die naar verwachting deze maand wordt vastgesteld.

De medewerkers gaan langs bij bedrijven die al een vergunning hebben voor het uitstoten van stikstof. De gesprekken zijn vooral bedoeld om ideeën en ervaringen te delen. De provincie gaat ook kijken hoe ze ondernemers kan helpen bij het realiseren van hun ideeën en ambities.

De stikstofuitstoot in Nederland moet drastisch omlaag. Om de bouw- en infrasector uit het slop te trekken nam het kabinet in 2019 enkele maatregelen, zoals het verlagen van de maximumsnelheid op de snelweg. Een ander deel van de oplossing moet regionaal geregeld worden. Daarvoor is de provincie nu aan zet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel