Dierenbescherming redt hond en pups uit smerig huis

DRONTEN • Vr 4 december 2020 | 12:22 • Vrijdag 4 december 2020 | 12:22

De Dierenbescherming heeft een moederhond en haar negen pups gered die onder erbarmelijke omstandigheden leefden in een woning in Dronten. De honden zaten in een te kleine en vieze bench en de pups renden door hun eigen uitwerpselen.

Volgens de inspecteur lag de vloer bezaaid met hondenpoep en urine. Ook lagen er kapotgebeten zakken hondenvoer. De pups die hierin rondliepen waren erg mager. "Het was de inspecteur meteen duidelijk dat hier ingegrepen moest worden", zegt de Dierenbescherming op haar website.

De eigenaresse heeft afstand gedaan van de moederhond en de pups. De dieren zijn overgebracht naar een dierenopvangcentrum. Een dierenarts heeft daar de pups ontwormd en ontvlooid, maar ze waren nog wel te zwak voor een vaccinatie. De pups die oud genoeg bleken, zijn ondergebracht bij pleeggezinnen. Ook voor de moederhond is een plek gevonden.

De eigenaresse mag één hond houden op voorwaarde dat de situatie drastisch verbeterd wordt. Volgens de Dierenbescherming zal een inspecteur binnenkort opnieuw een bezoek brengen aan de vrouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel