Feestdagen anders dit jaar: zo denken Flevolanders erover

FLEVOLAND • Za 5 december 2020 | 7:12 • Zaterdag 5 december 2020 | 7:12

Meer dan zeven procent van de Flevolanders denkt dit jaar leukere feestdagen te beleven dan vorig jaar. Dat ondanks de coronamaatregelen die gelden. Samen met inwoners van Noord-Holland ligt dat percentage zo'n drie procent hoger dan landelijk het geval is. Dat blijkt uit een enquete-onderzoek van KiesKompas onder 7386 respondenten.

Het onderzoek zegt dat geen verplichtingen, geen stress, geen gedoe, geen drukte, geen gereis en geen vuurwerk de belangrijkste redenen zijn dat sommigen denken dit jaar leukere feestdagen te gaan beleven.

Bijna 58 procent van de Flevolanders denkt wel minder leuke feestdagen te vieren dit jaar. Uit het onderzoek blijkt dat vooral familie, vrienden en kennissen gemist worden. Ook speelt het gebrek aan evenementen en feesten een rol. Bovendien maken mensen zich zorgen om de eigen gezondheid en die van naasten vanwege corona.

35 procent van de Flevolanders denkt dat de feestdagen even leuk worden als andere jaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel