Opgepakte tbs'er had mogelijk moordplannen

LELYSTAD • Ma 7 december 2020 | 18:09 • Maandag 7 december 2020 | 18:09

Een tbs'er die ervan wordt verdacht in september tijdens zijn verlof in Lelystad een vrouw te hebben verkracht, had mogelijk ook plannen om een medewerker van de tbs-kliniek te doden. Dat werd maandag duidelijk tijdens een pro forma zitting voor de rechtbank in Lelystad.

Het Openbaar Ministerie zei te onderzoeken of de 37-jarige verdachte naast verkrachting ook vervolgd kan worden voor het voorbereiden van een levensdelict tegen de medewerker. Voor het eind van het jaar wordt duidelijk of dit hem ook daadwerkelijk ten laste wordt gelegd.

De man verbleef al sinds 2003 in een tbs-kliniek, toen hij afgelopen september een uur lang onbegeleid op verlof mocht om boodschappen te doen. Toen hij niet op tijd terugkeerde naar de Oostvaarderskliniek in Almere, werd daar alarm geslagen. Terwijl er gezocht werd naar de man, kwam er een melding dat er in het bos bij de Oostvaarderplassen bij Lelystad een vrouw zou zijn overvallen en misbruikt.

Op basis van het signalement en een melding van een getuige concludeerde de politie dat de tbs'er vermoedelijk bij deze zaak betrokken was. Een dag later werd de verdachte door de politie opgepakt. De man ontkent de vrouw te hebben verkracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel