Wellerwaard verboden gebied tussen zonsondergang en zonsopkomst

NOORDOOSTPOLDER • Do 10 december 2020 | 20:36 • Donderdag 10 december 2020 | 20:36

Recreatiegebied de Wellerwaard bij Emmeloord wordt tussen zonsondergang en zonsopkomst verboden voor onbevoegden. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder. Aanleiding is overlast door jonge mensen die er volgens de gemeente 's avonds laat komen. Het verbod geldt niet voor de bewoners van zo'n twintig adressen in het gebied en voor de uitbater van de horecagelegenheid en zijn personeel.

De maatregel moet ervoor zorgen dat de Wellerwaard 'een net en rustig woon- en recreatiegebied' voor bewoners, horeca en recreanten blijft. Volgens de gemeente is het gebied vooral overdag en in de zomer in gebruik voor recreatie. Voor de periodes daarbuiten wil de gemeente op kunnen treden tegen vernieling en misbruik.

Door het besluit van de gemeente kunnen politie en boa's handhaven en overtreders een boete geven. Rond het gebied zullen borden worden geplaatst waarop de beperkte toegang wordt aangekondigd.

In mei beklaagde de gemeente zich al eens over rommel en vernielingen in het gebied. Toen werden al extra controles aangekondigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel