Prima aardappelseizoen voor Agrico

EMMELOORD • Vr 11 december 2020 | 12:41 • Vrijdag 11 december 2020 | 12:41

De aardappeloogst van seizoen 2019/2020 was erg goed voor Agrico uit Emmeloord. De boerencoöperatie meldt een omzetgroei van vier procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 332 miljoen euro. De oogst leverde voldoende op.

De coöperatie is tevreden met het resultaat, want er waren veel kwaliteitsverschillen in de oogst. Na de droge zomer van 2019 volgde vanaf eind september een erg natte herfst. Dat is niet goed voor de aardappel, maar door een goede afzet kon de onderneming toch een betere omzet halen dan een jaar eerder.

De goede afzet komt onder andere door de goede prijs die Agrico ontving voor tafelaardappelen. Die worden hoofdzakelijk verkocht door supermarkten en vanwege corona is daar veel vraag naar. Dat is dus wezenlijk anders dan boeren die frietaardappelen dit voorjaar niet kwijt konden omdat de horeca gesloten was.

Een aardappelseizoen loopt van begin augustus tot eind juli. De aardappels die vorige herfst zijn geoogst, worden in de rest van het seizoen verkocht. De coöperatie verkoopt hun piepers wereldwijd. De aardappelen van deze zomer zijn inmiddels gerooid en worden de komende periode verkocht. Volgend jaar komen daar de resultaten van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel