Eigenaresse MultiVlaai: "Hier gaan we aan kapot"

LELYSTAD • Ma 14 december 2020 | 17:25 • Maandag 14 december 2020 | 17:25

Nu alle niet-essentiële winkels vanaf middernacht dicht moeten zou dit het einde kunnen betekenen voor MultiVlaai in Lelystad. "Ik kan er niet van slapen", zegt eigenaresse Yvonne Dokter, die al 34 jaar een zaak in Lelystad heeft.

"De eerste coronagolf was al heftig, want de koffiehoek moest dicht. Dat scheelt je zo 45% van je omzet. En nu de tweede. Mensen durven niet meer binnen te komen." Dokter geeft aan dat de verhuurder van het pand tijdens de eerste golf nog wel een regeling wilde treffen maar dat er nu 'geen begrip meer is'.

De maand december is voor veel ondernemers juist de maand om een buffer op te bouwen. Dat kan nu niet en veel bedrijven hadden het al moeilijk. Dokter: "Ik denk dan ook 'wat is nou essentieel'? In deze tijd is een feestje toch ook essentieel? Dan willen de mensen toch gebak hebben?"

In aanloop naar de dreigende lockdown was het erg druk in winkelcentra van Almere-Stad, Lelystad en Emmeloord. Veel winkels bleven langer open in de hoop dat er nog wat omzet kan worden gedraaid. Ook Dokter hoopt dat ze de laatste taarten nog kwijt kan. En dat er nog veel taarten worden besteld die thuis bezorgd zullen worden. Dokter: "Want anders ga ik het echt niet redden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel