Verklaring burgemeester NOP over gemeente abstract en procedureel

NOORDOOSTPOLDER • Di 15 december 2020 | 6:13 • Dinsdag 15 december 2020 | 6:13

Waarnemend burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder heeft maandag aan gemeenteraadsleden verteld hoe hij tegen de gemeentelijke organisatie aankijkt. Westmaas gaf een vrij abstracte en procedurele analyse. Hij benoemde geen concrete problemen of moeizame onderlinge verhoudingen.

Westmaas kreeg bij zijn aantreden vorig jaar de opdracht om onderzoek te doen naar de verhoudingen tussen college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad, de ambtelijke organisatie en de positie van de burgemeester. Aanleiding daarvoor was het plotselinge vertrek van de vorige burgemeester, Harald Bouman. In de nasleep van dat vertrek bleek dat er sprake was van veel spanning binnen het gemeentehuis.

Op aandringen van de SP, ONS Noordoostpolder, de PvdA en D66 legde Westmaas maandag in een openbare vergadering een verklaring af over zijn bevindingen van het afgelopen jaar.

De partijen waren na de vergadering tevreden over de uitleg van de burgemeester. Ook toonden ze begrip voor het feit dat Westmaas niet gedetailleerd op de gemeentelijke organisatie inging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel