Onderzoek naar besturen IJsselmeerziekenhuizen ligt stil

LELYSTAD • Di 15 december 2020 | 13:01 • Dinsdag 15 december 2020 | 13:01

Het onderzoek naar het bestuur van het failliete MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad ligt stil vanwege een juridisch geschil met de twee curatoren. Dat staat in een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd over een onderzoek naar het Amsterdamse MC Slotervaart, dat deels van dezelfde eigenaren was.

De inspectie onderzoekt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid en de Tweede Kamer of er misstanden zijn geweest bij MC IJsselmeerziekenhuizen. Daarvoor zijn documenten opgevraagd bij de curatoren, maar die weigeren hun medewerking. Ze zijn daarom naar de Raad van State gestapt.

Volgens de inspectie is na uitvoerig onderzoek gebleken dat er in ieder geval bij het Slotervaartziekenhuis geen sprake is geweest van het 'onttrekken van zorggeld'. Wel is bij een aantal besluiten de schijn van belangenverstrengeling 'niet vermeden', aldus de onderzoekers. Toch was er geen sprake van bevoor- of benadeling. Over MC IJsselmeerziekenhuizen zijn geen conclusies mogelijk zolang de gevraagde documenten niet worden verstrekt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel