Studentenverenigingen krijgen financiële hulp van gemeente

ALMERE • Di 15 december 2020 | 16:28 • Dinsdag 15 december 2020 | 16:28

Almeerse studentenverenigingen die in financieel zwaar weer zitten, krijgen hulp van de gemeente. Studentenvereniging ['endzjin] luidde een maand geleden de noodklok. Omdat de horeca toen voor de tweede keer de deuren moest sluiten, liep de vereniging weer inkomsten mis. Terwijl de huur van het pand wel elke maand overgemaakt moest worden.

De gemeente laat nu weten dat de huur later betaald mag worden of met het geld wat de studentenvereniging jaarlijks als subsidie ontvangt. Normaal is de regel dat die subsidie niet aan huur worden besteed, maar vanwege corona wordt daar nu een uitzondering voor gemaakt.

De studentenvereniging had eigenlijk gehoopt dat de gemeente de komende tijd de huur van het pand zou kwijtschelden. Maar dat is volgens de gemeente geen mogelijkheid. Naast soepeler omgaan met het betalen van huur kon ['endzjin] bij de gemeente terecht voor financiële ondersteuning. Dat heeft de studentenvereniging begin deze maand gedaan en inmiddels gekregen.

Ook andere studentenvereniging heeft problemen
Volgens het stadsbestuur heeft ook studentenvereniging Bazinga! het financieel lastig. Tijdens de eerste lockdown, konden ze met creatieve acties nog extra inkomsten genereren. Maar toen de horeca voor de tweede keer dicht moest, vroegen ook zij om financiële ondersteuning van de gemeente. De gemeente vult de helft van het begrotingstekort aan, de andere helft vangt Bazinga! met eigen kracht op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel