Ondernemers zoeken naar nieuwe mogelijkheden in lockdown

EMMELOORD • Di 15 december 2020 | 18:11 • Dinsdag 15 december 2020 | 18:11

Ondernemers in Emmeloord die hun zaak tijdens de lockdown tegen problemen aanlopen, vinden creatieve oplossingen voor hun bedrijf. Zo verkoopt de bloemist zijn product op straat en hoopt de oliebollenbakker met een bezorgdienst dat hij klanten blijft aantrekken.

Het is dinsdagochtend rustig in de Lange Nering in Emmeloord. In meerdere winkels die gesloten moeten blijven, loopt personeel dat aan het opruimen en aan het schoonmaken is. Wie in de Lange Nering loopt, maakt gebruik van de winkels die open mogen blijven, zoals de supermarkt en de drogist. Ook de Hema is geopend, voor levensmiddelen en andere essentiële producten.

Bij kledingzaak Shoeby staat dinsdagochtend de deur open. Dat komt omdat de winkel een afhaalpunt voor pakketjes is, verklaart ondernemer Jennie Loosman. Zij maakt binnen foto's van haar collega. "We zijn hier vandaag om alle outfitjes door te passen en daar maken we foto's van voor onze social mediakanalen." Loosman mag fysiek niets verkopen en overweegt daarom, naast social media, ook videobellen met klanten.

De bloemist aan de Noordzijde, Acanthus Bloememotie, mag buiten verkopen. "We kijken naar het weer. Dan zetten we buiten wat we naar buiten kunnen doen", zegt eigenaresse Henriëtte van der Schaaf. Wie iets van binnen wil hebben, kan dat aangeven. Tom Bartelds van de oliebollenkraam op de meubelboulevard ziet het aantal klanten slinken, omdat de woonwinkels en bouwmarkten dicht zijn. Daarom zint hij op een creatieve oplossing. "De komende dagen moeten we zien op te vangen met het opzetten van een bezorgdienst en een website."

Ondanks hun creatieve oplossingen betwijfelen de drie ondernemers of ze een goede kerstomzet gaan halen. Bartelds: "Ik denk dat ik in omzet ga zakken 60 tot 70 procent, ben ik bang voor." Van der Schaaf durft het niet te voorspellen. "We gaan het ontdekken en anders is er volgend jaar weer een nieuw jaar", aldus de bloemiste.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel