Verdachte die man klemreed mag cel verlaten

LELYSTAD • Di 15 december 2020 | 18:34 • Dinsdag 15 december 2020 | 18:34

Een Lelystedeling die ervan wordt verdacht iemand te hebben klemgereden en mishandeld in de Horst in Lelystad, mag zijn rechtszaak buiten de gevangenis afwachten. Dat heeft de Lelystadse rechtbank beslist.

De advocaat van de man vroeg om hem na acht maanden voorarrest voorlopig vrij te laten. Zijn vader - die medeverdachte is in deze zaak - is namelijk ook al maanden op vrije voeten.

"En zijn moeder is ongeneeslijk ziek. Het zou mooi zijn als hij daar nog wat tijd mee kan doorbrengen", zei de raadsman. De rechtbank kon zich dat wel voorstellen en stemde in met het verzoek van de advocaat.

De verdachte zou in beschonken toestand en zonder geldig rijbewijs een man in een auto met zijn Opel hebben geramd, waardoor die spinde en tot stilstand kwam. Vervolgens werd het slachtoffer met een stuk hout tegen het hoofd geslagen en ook geschopt en geslagen. Hij zou er daarna vandoor zijn gegaan.

Wat er precies is gebeurd, werd dinsdag nog niet duidelijk. De zaak wordt op 5 maart pas inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel