Nieuws van Omroep Flevoland krijgt prominente plek op NPO2

FLEVOLAND • Wo 16 december 2020 | 14:11 • Woensdag 16 december 2020 | 14:11

Het regionale nieuws krijgt vanaf maandag 4 januari een prominente plek op de landelijke publieke omroep. Vanaf die datum is elke werkdag om 18.15 uur op NPO 2 het NOS Journaal Regio te zien, met onder meer het nieuws van Omroep Flevoland dat landelijke relevantie heeft.

Het NOS Journaal Regio volgt op het reguliere NOS Journaal van 18.00 uur, dat vanaf januari dus niet meer alleen op NPO 1, maar ook op NPO 2 is te zien. Beide journaals vormen op NPO 2 de aftrap van een nieuw twee uur durend blok van programma’s met een regionaal karakter: NPO Regio. De presentatie is afwisselend in handen van Rob van Dijk en Nejifi Ramirez.

Het NOS Journaal Regio is een samenwerking tussen de NOS en de dertien regionale omroepen en biedt nieuwsverhalen uit de regio met impact en herkenbaarheid. Dat kan gaan om verdieping van het landelijke en internationale nieuws; het kan ook aanvullend zijn op dat nieuws. Als het maar urgent is en interessant voor het landelijke publiek. Bijvoorbeeld: het reguliere NOS Journaal van 18.00 uur bericht over de brexit, het regiojournaal laat zien hoe de Britten massaal hun fish and chips hamsteren in Flevoland.

Samenwerking NOS en regionale omroepen
Het NOS Journaal Regio past in de ambitie van het kabinet om meer content van regionale omroepen onder de aandacht te brengen van een landelijk publiek. Tegelijkertijd is het een nieuwe stap in een samenwerking tussen de NOS en de regionale omroepen die al decennia bestaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel