Gratis kerstbomen uitgedeeld in de Jol

LELYSTAD • Wo 16 december 2020 | 18:43 • Woensdag 16 december 2020 | 18:43

Bewoners van de wijk Jol in Lelystad konden woensdagochtend een gratis kerstboom ophalen bij buurthuis Bij Bosshart. De sparren werden uitgedeeld door het Leger des Heils, die 40 bomen en kerstdecoratie had gekregen van een Lelystadse bouwmarkt.

André van Galliën van het Leger des Heils: "Ik kreeg maandag een telefoontje van de GAMMA en de manager zei: André, jij kent vast mensen die normaal geen kerstboom kunnen kopen. Wij willen onze kerstbomen aan hen weggeven. Nu hebben we een oproep gedaan en gezegd 'mensen, kom een kerstboom halen.' En de eerste 15 bomen zijn al weg, met versiering."

André is blij dat er is gekozen voor de Jol. "De Jol is een van de wijken waar eenzaamheid en armoede en af en toe ook wat geouwehoer is. Daar staat de wijk ook wel een beetje om bekend, terwijl het allemaal mooie mensen zijn die hier wonen. En die hebben ook recht op dingen zoals een mooie kerstboom of een lekker kopje koffie of lekkere maaltijden."

Eén van de buurtbewoners is heel content met de gratis kerstboom en ballen. "Ik ben er heel erg blij mee, dit scheelt een boel in ons leefbudget. We zitten in de schuldhulpverlening en dan is het heel fijn als je zoiets niet hoeft te betalen natuurlijk." De vrouw leeft met vijf mensen van een weekbudget van 120 euro.

Normaal gesproken kan er in de huiskamer van het buurthuis koffie worden gedronken door zo'n vijftien mensen. Vanwege corona is dat nu minder, waardoor André van Galliën nu ook langs de deuren gaat met koffie. "Als mensen zeggen, ik kan wel even een praatje gebruiken, dan kom ik een vers kopje koffie bij hen aan de deur schenken. Ik kom dan graag langs, op anderhalve meter, om een stukje eenzaamheid tegen te gaan en toch een stukje vrede te brengen in tijden als deze."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel