Aanleg beleeftuin voor mensen met beperking gestart

BIDDINGHUIZEN • Wo 16 december 2020 | 20:39 • Woensdag 16 december 2020 | 20:39

Van Werven Infra is woensdag in Biddinghuizen gestart met de aanleg van een beleeftuin voor mensen met een beperking. Beleeftuin Drakensteyn komt bij De Roode Draak, een neurologisch behandelcentrum voor kinderen, dat is opgericht door de Stichting Jelte uit Biddinghuizen.

Volgens de Stichting Jelte wordt de beleeftuin uniek voor Nederland. Er is straks onder meer een aangepaste speeltuin en een muziekwaterbed. Ook komt er een loungeplek, met horeca waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Stichting Jelte wil met de beleeftuin een magische beleving bieden aan mensen met een beperking en hun dierbaren. Daarnaast is ook het stimuleren en versterken van een inclusieve samenleving volgens de stichting een belangrijk doel.

"In onze maatschappij komen 'gezonde' kinderen te weinig in aanraking met kinderen met een beperking," stelt Cindy van het Ende van de Stichting Jelte. "We hebben scholen voor speciaal onderwijs, busjes en instellingen. Kinderen met een beperking worden vaak aangestaard en 'vreemd' of 'raar' gevonden."

Beleeftuin Drakensteyn moet volgens Cindy een voorbeeld van inclusie zijn. "Bij Drakensteyn, leren we van en met elkaar dat anders zijn niet raar is, maar juist bijzonder en dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken."

Beleeftuin Drakensteyn is mogelijk gemaakt dankzij een zogenoemde Leader-subsidie en door bijdragen van de gemeente Dronten en enkele fondsen. De tuin gaat naar verwachting eind volgend jaar of begin 2022 open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel