Kerstboom van Leger des Heils vol met wensen

URK • Wo 16 december 2020 | 23:31 • Woensdag 16 december 2020 | 23:31

Het Leger des Heils op Urk heeft een kerstboom neergezet waar mensen een geschreven kerstwens in kunnen ophangen. Het leger doet dat om zo toch een gevoel van verbondenheid te creëren, ondanks alle beperkingen door corona. Bezoekers die een boodschap willen achterlaten kunnen elke avond bij de winkel van het Leger des Heils terecht. De medewerkers zitten tussen 17.00 en 20.00 uur klaar met warme chocolademelk en een sneetje kerstbrood.

"Mensen hebben heel erg de behoefte om bij elkaar te zijn", zegt Edi Gerssen van het Leger des Heils. Door de coronamaatregelen kunnen mensen niet samen komen en dat voelt juist in deze kersttijd extra pijnlijk. De medewerkers wilden iets doen om mensen door deze tijd te helpen. "Als de mensen hier langs komen, dan staan wij hier met een warme vuurkorf en een luisterend oor", zegt Gerssen. "En dan kunnen ze een boodschap in de boom hangen. Om elkaar te bemoedigen." Die kerstwensen schrijven bezoekers met een viltstift op een kant en klare versiering van hout.

De kerstboom werd gedoneerd door de boswachter van het Kuinderbos. Buurtbewoner Teun Kramer wil wel een boodschap achterlaten. "Ik heb de bevolking van Urk een vredig kerstfeest en een vredige jaarwisseling gewenst", zegt hij. Kramer vindt de boom een mooi initiatief. "Zo kunnen we toch in de geest bij elkaar zijn."

Basisschoolleerling Ellen Visser heeft ook een boodschap opgehangen. Ze wil graag dat iedereen gelukkig is. "Want er wordt nog steeds oorlog gevoerd". Ze wil verder graag dat iedereen evenveel geld heeft. "Want wij zijn rijk en anderen niet en dat is niet normaal". Haar vriendin Mirna Woort heeft nog geen wens opgehangen, maar ze wil graag dat er een einde komt aan corona. Ze hoopt verder dat haar bessien weer beter wordt. "Want die heeft nu iets aan haar hart".

Mensen kunnen tot en met kerstavond bij Leger des Heils terecht om een wens in de boom te hangen. De boom blijft staan tot en met 1 januari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel