Anderhalf jaar cel voor ongeluk waarbij Drontenaar omkwam

DRONTEN • Do 17 december 2020 | 15:47 • Donderdag 17 december 2020 | 15:47

De rechtbank in Zutphen heeft een 33-jarige Kampenaar veroordeeld tot achttien maanden cel en een rijontzegging van vier jaar. De man veroorzaakte een dodelijk ongeval bij Elburg. Daarbij kwam zijn passagier, een 41-jarige man uit Dronten, om het leven.

Het ongeluk gebeurde op 19 juli vorig jaar op de Oostelijke Rondweg in Elburg. De verdachte zou in de Porsche van zijn werkgever rond de 135 kilometer per uur hebben gereden, waar 60 kilometer per uur is toegestaan. Hij raakte in een slip en vloog uit de bocht, ramde een hek en belandde op de kop in een maïsveld.

Het slachtoffer uit Dronten werd door de klap uit de wagen geslingerd en kwam eronder terecht. Hij overleed ter plaatse. Uit uitgebreid onderzoek met onder meer getuigen en camerabeelden blijkt dat de man uit Kampen de wagen moet hebben bestuurd. Hij kan zich echter zelf niks meer herinneren van het ongeluk en de uren daarvoor. "Maar ik geloof inderdaad dat ik achter het stuur heb gezeten", zei hij twee weken terug in de Zutphense rechtbank.

De officier van justitie eiste drie jaar cel en een rijontzegging van vier jaar tegen hem. De rechtbank vindt het passend dat de Kampenaar niet alleen de cel in draait, maar ook voor een langere periode niet met een motorvoertuig kan deelnemen aan het verkeer. Hij kreeg in het verleden namelijk ook al flinke boetes voor te snel rijden en hij reed een keer, terwijl hij een rijontzegging had.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel