'Vier extra koopzondagen en supermarkten standaard op zondagmiddag open'

DRONTEN • Do 17 december 2020 | 16:42 • Donderdag 17 december 2020 | 16:42

Het college van burgemeester en wethouders wil dat Dronten standaard achttien koopzondagen krijgt. Zestien daarvan moeten gezamenlijk uitgekozen worden door de winkeliers. Verder mogen de ondernemers individueel dan ook nog twee keer op een zon- of feestdag naar keuze open. Verder stelt het college aan de gemeenteraad voor om vanaf nu alle supermarkten elke zondagmiddag open te laten gaan.

De voorstellen van het college zijn gebaseerd op onderzoek naar ruimere zondagsopenstelling in Dronten. Daarvoor werd eerder dit jaar onder meer een enquête gehouden onder inwoners en ondernemers.

In Dronten mogen de winkels nu maximaal 14 zondagen per jaar open zijn. Supermarkten mogen elke zondag open zijn, maar alleen tussen 16.00 en 19.00 uur.

Ruimere corona-openingstijden bevallen goed
Vanwege de coronacrisis heeft Dronten de openingstijden van supermarkten op zondag tijdelijk verruimd om winkelende mensen beter te spreiden. Uit het onderzoek blijkt dat dit ook op structurele basis gewaardeerd zou worden door zowel de ondernemers als de inwoners van de gemeente.

Veel ondervraagden gaven aan het fijn te vinden als op koopzondagen alle winkels op dezelfde tijden open zijn. Daarom stelt het college voor om de openingstijden ook voor supermarkten gelijk te trekken, tussen 12.00 en 17.00 uur.

Om de voorgestelde aanpassingen door te voeren moet de gemeenteraad nog wel een nieuwe winkeltijdenverordening vaststellen. Daar wordt in 2021 naar gekeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel