Rechtszaak van drugshandel verdachte Jelle P. uitgesteld tot februari

URK • Do 17 december 2020 | 18:23 • Donderdag 17 december 2020 | 18:23

De rechtszaak in Engeland tegen de Urker Jelle P. is uitgesteld tot 15 februari. Dat heeft de rechtbank in Canterbury donderdag bepaald in een korte zitting.

P. werd eind juli door de Britse douane bij Coquelles aangehouden, toen in zijn vrachtwagen 250 kilo cocaïne en 169 kilo amfetamine werden gevonden. Die waren verstopt in karretjes, waarop een lading bloemen stond. De Urker heeft in twee eerdere zittingen verklaard onschuldig te zijn aan de drugssmokkel.

Het Canterbury Crown Court had de inhoudelijke behandeling voor een juryrechtbank oorspronkelijk ingepland voor 11 januari. De zaak zou vier dagen duren. Hoewel er op 11 en 12 januari nog wel een sessie voor de verdediging is gereserveerd, heeft de rechtbank de inhoudelijke behandeling dus verdaagd tot 15 februari. De voorlopige hechtenis van P. is verlengd tot 18 februari.

P. zit in bewaring in de gevangenis Elmley Prison. Vanwege een uitbraak van corona kon een eerdere zitting op 8 december niet doorgaan, omdat er niemand naar de rechtbank mocht worden vervoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel