Gemeentesecretaris Rob van Nunspeet krijgt erepenning

ZEEWOLDE • Vr 18 december 2020 | 7:30 • Vrijdag 18 december 2020 | 7:30

Gemeentesecretaris Rob van Nunspeet in Zeewolde heeft van burgemeester Gerrit Jan Gorter een erepenning gekregen. Hij is bijna 20 jaar in dienst geweest van de gemeente en nam donderdagavond afscheid, omdat hij met pensioen gaat.

In 2001 begon Van Nunspeet met zijn carrière in Zeewolde. "Uit een gesprek met de fractievoorzitters, de wethouders en ondernemingsraad bleek dat men je zeer directe en open manier van communicatie wel aanstond", zei Gorter tijdens Van Nunspeet zijn afscheid. Een gemeentesecretaris is de eerste beleidsadviseur van het Nederlandse college van burgemeester en wethouders.

In totaal is Van Nunspeet 47 jaar ambtenaar geweest, onder meer in Almere en Huizen. Hij is de op één na langst zittende gemeentesecretaris van Nederland en de eerste griffier van Zeewolde. "De afgelopen bijna 20 jaar zorgde je ervoor dat onder jouw leiding financiële crises werden bezworen, werkte je mee aan het oplossen dan wel voorkomen van bestuurlijke crises en laat je Zeewolde achter in relatief rustig vaarwater", zei Gorter in de afscheidsspeech.

Van Nunspeet kreeg naast de erepenning, ook een stadsfiets cadeau.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel