Ruim vier miljoen subsidie voor Nationaal Park Nieuw Land

FLEVOLAND • Vr 18 december 2020 | 13:12 • Vrijdag 18 december 2020 | 13:12

Het Nationaal Park Nieuw Land krijgt 4,15 miljoen euro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Met het geld worden zes deelprojecten in en bij het park ondersteund.

De subsidie wordt gebruikt voor twee projecten in de entreegebieden tot de Oostvaardersplassen in Lelystad en Almere. In de toekomst zullen steeds meer bezoekers via deze gebieden het nationaal park bezoeken. Beide projecten richten zich op natuurontwikkeling in combinatie met natuurbeleving.

De andere vier projecten zijn natuuronderzoeken in het Markermeer, de Oostvaardersplassen en de Marker Wadden en een onderzoek naar de mogelijkheden voor natuur-inclusieve strokenlandbouw aan de oostzijde van de A6 ter hoogte van het Nationaal Park.

Impuls voor natuur
Gedeputeerde Harold Hofstra: "Dit biedt ons als provincie de kans om samen met onze partners het nog jonge Nationaal Park te versterken en een brede impuls te geven aan de natuur in Flevoland. Ik ben ook zeer verheugd over de bijdrage voor het onderzoek naar de mogelijkheden voor natuur-inclusieve landbouw nabij Nationaal Park Nieuw Land. De natuur, maar zeker ook natuur-inclusieve landbouw biedt bij uitstek kansen om dit gebied te versterken en verbindingen te maken met het omliggende platteland."

Nationaal Park Nieuw Land bestaat uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer. Het park wordt ontwikkeld door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Flevo-landschap, de gemeentes Almere en Lelystad, Rijkswaterstaat, Waterschap Zuiderzeeland en de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel