Geen camping bij Opwekking volgend jaar

BIDDINGHUIZEN • Vr 18 december 2020 | 14:52 • Vrijdag 18 december 2020 | 14:52

Komend jaar wordt er bij Pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen niet gekampeerd. Dat meldt de organisatie, Stichting Opwekking. Het jaarlijkse evenement trekt normaal gemiddeld 55.000 bezoekers, waarvan 21.000 kampeerders.

In afwachting van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus werkt de organisatie aan verschillende scenario's. Een daarvan is dat er in zeer beperkte mate dag gasten aanwezig kunnen zijn op het terrein. Het programma zal dan vooral gericht zijn op volwassenen en gezinnen met kinderen en tieners. Zij moeten zich dan vooraf registreren. De conferentie krijgt verder digitaal vorm, net als afgelopen jaar.

De organisatie hoopt dat kerken en groepen dit jaar lokaal een Pinksterconferentie houden. Directeur Ruben Flach: “We willen voor kerken een soort ‘Pinksterconferentiepakket’ ontwikkelen, waarmee ze in hun eigen woonplaats een sfeer van de Pinksterconferentie kunnen creëren.'' Daarnaast onderzoekt de organisatie of grotere locaties, zoals christelijke campings, een mini-conferentie willen organiseren op hun terrein. Daarmee wordt Opwekking voor het eerst op meerdere plekken georganiseerd. Als er tijdens Pinksteren sprake is van bijzondere omstandigheden, zoals een lockdown, zal het evenement volledig digitaal worden gehouden.

Het evenement staat gepland van 22 tot en met 24 mei. De vrijdag vervalt en daarmee is het evenement komend jaar korter dan gebruikelijk. Het wordt de 50ste editie. Het thema is: 'Het komt door ZIJN naam'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel