Windesheim laat 'plan B' voor nieuwbouw over aan gemeente

ALMERE • Vr 18 december 2020 | 15:16 • Vrijdag 18 december 2020 | 15:16

Hogeschool Windesheim laat het onderzoek naar een alternatieve nieuwbouwlocatie in het centrum van Almere in eerste instantie over aan de gemeente. De onderwijsinstelling wacht af wat de vervolgstappen zijn en wat een mogelijk bijdrage daaraan kan zijn.

Windesheim en het college van burgemeester en wethouders willen graag nieuwbouw op de plek van gebouw De Voetnoot, vlak naast het stadhuis. De gemeenteraad besloot donderdagavond echter dat ook een alternatieve locatie onderzocht moet worden. Welke plek dat is, dat mag wethouder Maaike Veeningen bepalen.

Veeningen waarschuwde vorige week dat een onderzoek naar 'plan B' mogelijk minder uitgebreid is dan het werk dat al voor de locatie van De Voetnoot is verricht. Dit omdat niet van Windesheim verwacht kan worden dat de hogeschool ook tijd en geld steekt in een nieuwe studie.

De reactie van Windesheim bevestigt dat de hogeschool de bal in eerste instantie bij de burgemeester en wethouders legt. "De gemeente heeft hierin het voortouw en kent onze wensen", zo laat een woordvoerder weten.

Blij met keuze voor studentencampus
Benadrukt wordt dat Windesheim blij is dat er een positief besluit is genomen over de realisatie van een onderwijscampus met bijbehorende studentenwoningen en voorzieningen.

"Almere zet zich hiermee als jonge en groeiende studentenstad nog steviger op de kaart. Het besluit betekent dat we een nieuw, zelfstandig en eigentijds onderwijsgebouw in Almere kunnen realiseren." Al is dus nog niet zeker dat dit ook op de plek van De Voetnoot gaat gebeuren.

Nieuwbouw moet er in 2025 staan
Windesheim zegt uit te kijken om samen met haar partners te bouwen aan de nieuwe centrumcampus. "Op de nieuwbouwlocatie zullen vanaf 2025 jaarlijks duizenden studenten studeren. En in de plint van het gebouw komt ruimte voor o.a. ‘meet-ups’, kennis- en samenwerkingspartners, TEDx-bijeenkomsten en faciliteiten voor startende ondernemers en studentenverenigingen."

Een definitief besluit over de nieuwbouwlocatie moet niet al te lang gaan duren, zo zegt de woordvoerder. De keuze om een alternatief te onderzoeken betekent dat de planning steeds krapper wordt. "Als we de deuren in september 2025 voor onze studenten op een nieuwe locatie willen openen, dan is het belangrijk dat de besluitvorming in de raad over de locatie niet te lang op zich laat wachten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel